Houtdraaiwerk: geef een eigen DRAAJ aan jouw interieur

Natuurlijke materialen in huis, wie heeft het niet? Vooral houten materialen in huis zijn helemaal de trend van nu. Een houten tafel als bijzettafeltje in de woonkamer, houten snijplanken in de keuken, in de tuin een houten bankje en op de slaapkamer een houten lamp. Houtdraaiwerk past dus perfect bij de trend van nu: natuurlijke materialen in huis. Hout in je interieur is dus hartstikke hip, hot and happening! Benieuwd wat houtdraaiwerk is en hoe je daarmee een eigen draai aan jouw interieur kunt geven? Lees dan gauw verder!

Geschiedenis over houtdraaien

Houtdraaien is een eeuwenoude techniek. Grote namen uit de historie hadden in hun paleizen vaak één of meerdere zalen aangekleed met houtdraaiwerk. Tegenwoordig zijn de draaibanken, waarop het hout bewerkt wordt, elektrisch. Dat terwijl de oude draaibanken aangedreven moesten worden met de voet. Zowel vroeger, als nu wordt houtdraaien veelal uitgevoerd als hobby. De hobbyisten houden zich vooral bezig met de draaierij van kunst, maar ook draaien zij kleine gebruiksvoorwerpen. Houtdraaien is dus een echte ambacht voor het maken van prachtige objecten!

De houtdraaier van DRAAJ

Karim Eharruyen uit Utrecht is zo’n houtdraaier. In zijn atelier werkt hij aan de ambachtelijke objecten van DRAAJ. Deze kunstenaar is van mening dat elke stuk hout een ander verhaal vertelt. Bijvoorbeeld de jaarringen maken het houtdraaiwerk uniek. De objecten van DRAAJ worden gemaakt met duurzaam hout, dat niet te ver weg gegroeid heeft. Er worden vier houtsoorten gebruikt in het atelier in Utrecht: eik, esdoorn, peer en walnoot. Karim nodigt jou uit om de objecten van DRAAJ, de vogel en de trompet, naar je eigen hand te zetten. Doordat het hoofdje en het lijf van de vogel niet aan elkaar vast zitten, kun je spelen met het hoofd en het op elke gewenste manier plaatsen. Zo geef je je eigen DRAAJ aan het houtdraaiwerk van de Utrechtse kunstenaar.

Hout in je interieur

Hierboven werd al een keer genoemd dat hout in jouw interieur voor een natuurlijke sfeer zorgt. Daarnaast creëert hout warmte in huis. Hout is een stoer materiaal met een matte uitstraling. Hierdoor is hout makkelijk te combineren met andere materialen, zoals metaal, touw, glas en riet. En niet onbelangrijk: hout is te combineren met elke kleur! Wat houten accessoires betreft hoef je het niet bij één soort hout te houden, maar kunnen juist verschillende houtsoorten met elkaar gecombineerd worden. Het maakt namelijk niets uit dat de structuur of de kleur van het hout anders is! Kies je voor veel verschillende houtsoorten in huis? Zorg dat dat er een rustige kleur op de muren zit en dat ook het zitmeubel een rustige kleur heeft.

Nog meer hout

Er bestaan natuurlijk niet alleen houten accessoires, maar ook meubels van hout. Vooral houten tafels zie je in alle soorten en maten: bureaus, eettafels en bijzettafels. Een echte musthave voor een stoer interieur is natuurlijk een industriële houten stoel! Het kan natuurlijk zijn dat je wel graag de warme uitstraling van hout in huis wil, maar dat je liever geen houten meubels uitkiest. Ga dan voor een houten vloer! Zo’n vloer oogt strak en klassiek tegelijk. Op zoek naar een nieuwe keuken en gaat je voorkeur uit naar een witte keuken? Combineer dan het wit van de keuken met een hout keukenblad. Hout is hiervoor heel geschikt,  want op die manier blijft de keuken strak en krijgt het door het hout een warme uitstraling. Lees er hier meer over!

Stylen met DRAAJ

De vogel en de trompet zijn de houtgedraaide objecten die momenteel in de shop staan van DRAAJ. Voordat je een product uitzoekt, is het natuurlijk leuk om te zien hoe je ermee kunt stylen in je interieur. Het kiezen welk object je zal aanschaffen is al een dilemma: de vogel, de trompet of toch allebei? Twee dezelfde vogels misschien of toch twee vogels van andere houtsoorten? Wat vind je mooier: donkere houtsoorten of lichte houtsoorten? Ik ben inmiddels trotse bezitter van een vogel in de uitvoering ‘walnoot’. Bekijk de foto’s hieronder en zie hoe je in ieder interieur kunt stylen met de objecten van DRAAJ!

Bij jou thuis

Zoals je gezien en gelezen hebt, past hout in elk interieur en kun je allerlei houtsoorten met elkaar combineren. Geen smoesjes meer waarom een vogel of trompetter niet leuk bij jou in huis zou staan! Welke ga jij bestellen? Laat het ons weten via Instagram door ons en DRAAJ te taggen, zodat we nog meer stylingsideeën met elkaar kunnen delen!

KARIN

Karin | 23 jaar | styling op de halve m2 heldin | TOP Blogger Wonderewoonwereld.nl | Zwart-wit-hout en bloemen&planten | ABN schrijvende achterhoeker | Karin op Instagram

KARIN

Karin | 23 jaar | styling op de halve m2 heldin | TOP Blogger Wonderewoonwereld.nl | Zwart-wit-hout en bloemen&planten | ABN schrijvende achterhoeker | Karin op Instagram