Ontwerpers van verlichting leven zich maar wat graag uit op de houten hanglamp die vanwege zijn duurzame karakter in steeds meer interieurs wordt toegepast. Verlichting is bovendien van essentieel belang bij de inrichting van je woning. Houten hanglampen zorgen voor sfeer, warmte en gezelligheid en brengen gemakkelijk de natuur in huis. Daarom vinden wij ze geweldig en inspireren we je maar al te graag!

Houten hanglamp op maat

Zoals de bomen groeien, zo is de houten lamp in elk gewenst formaat te koop. Klein, groot, dik, dun, massief, iel, geribbeld of glad. Niet elk huis heeft een kolossale hal om je met een functioneel en sfeervol brandende eyecatcher te verwelkomen, terwijl klein maar fijn net zo pittig kan zijn. De vraag die hieruit dus volgt: waar ben je naar op zoek? Een kleine woonkamer kun je een enorme boost geven met een fiks statement aan het plafond. Daarentegen wordt het verwaarloosde hoekje in je woonkamer met de houten lamp als bescheiden accessoire opeens een aantrekkelijke plek. Al met al kunnen we de krachtige uitstraling van hout niet ontkennen. Je haalt hoe dan ook iets moois in huis.

Functionaliteit?

Net als gewone verlichting kan ook de houten hanglamp op verschillende manieren toegepast worden. Vaak worden hanglampen gebruikt als basisverlichting in zowel de woonkamer als overige ruimtes in huis. Als het doel is het oppervlak functioneel te verlichten, kies je voor een lamp die duidelijk naar beneden straalt. Dit geldt bijvoorbeeld voor lampen boven de eettafel waaronder je ook de krant wilt lezen. Een houten hanglamp op de plek waar je ’s avonds nog graag wat in woonbladen snuffelt of je diy’s maakt is ook geen gek idee. En aangezien er prachtige dimmers verkrijgbaar zijn die op allerlei lampen toepasbaar zijn, zit je niet vast aan functionaliteit.

Of een sfeervolle houten hanglamp?

Hollandse gezelligheid kent geen tijd. Als de avonden langer worden, de borrels lekkerder en de oogjes kleiner dan zitten we niet te wachten op spotjes die onze kunstwerken, maar ook onze gezichten goed verlichten. Gedempt licht, of in elk geval niet gericht, is dan de beste optie. Kleine houten hanglampjes zijn er voor warme hoekjes. Een frivole of design versie kies je als de lamp overduidelijk een houten hanglamp mag zijn waarmee je wilt zeggen: “Dit is mijn stijl”. Het oog wil altijd wat, of het nu goed wil kunnen lezen of gewoon iets super aantrekkelijks wil zien. En hoe later op de avond, hoe schoner de lamp.

Onze favoriet

Jouw eigen stijl bepaalt natuurlijk. De houten hanglamp is nog niet heel lang terug, maar er is al volop keus. Zoveel stijlen, zoveel houten hanglampen. We hebben je al heel wat lampen laten zien maar we zouden liegen als we ontkennen een favoriet te hebben. In onze online winkel vind je de fantastische Antler lampen van Lampshapers. Deze zijn zo ontworpen dat ze niet alleen in het donker een ruimte enorm sfeervol verlichten met schaduwpatronen. Ook bij daglicht zijn ze interessant om naar te kijken en unieke eyecatchers in je interieur. Gauw bestellen! Deze lampen zijn zowel aan als uit prachtig en zodra je ze uitgepakt en in elkaar gezet hebt, ook direct helemaal van jou.

Er is altijd een match

De houten hanglamp is heel goed te combineren met allerlei interieurstijlen. Hij kan immers in allerlei vormen en maten gemaakt worden. Alsof moeder natuur, die als vanzelfsprekend bekend staat om haar ongekende schoonheid, haar stem ook in huis wil doen laten gelden. De vorm van het materiaal dat ze levert is aan te passen naar jouw wensen. Of je nu iets kleurigs wilt, iets kunstzinnigs of een lamp uit de losse pols. Kijk eens rond, hoeveel hout heb je eigenlijk niet al in huis?

De voordelen van de houten hanglamp

Natuurlijk hebben we je nu echt wel overtuigd dat je eerstvolgende nieuwe hanglamp een houten gaat zijn. De pluspunten nog even op een rijtje:

  • Een houten hanglamp heeft een lange levensduur
  • Hij is onderhoudsvriendelijk
  • Hij kan tegen een stootje
  • Het materiaal zorgt direct voor sfeer
  • Veel vormen en maten mogelijk
  • Past in elke interieurstijl
  • Perfect te combineren met andere materialen en kleuren

 

Happy met je houten hanglamp

Ben je nu zo blij dat je vandaag nog naar de winkel gaat of heb je al een houten hanglamp? Dan zijn we maar wat nieuwsgierig naar je foto’s. Deel je deze met ons op Instagram door ons te taggen? In de opmerkingen onder dit bericht kun je ten slotte je vragen of tips kwijt waarmee je ook andere lezers kunt inspireren.

Susanne

Susanne

40-ish jaar | XXL Cross Stitcher | TOP Blogger Wonderewoonwereld.nl | Durft met kleur | Woordenknutselaar | Creatieveling in hart en nieren | Susanne op Instagram

Heb je zin om meer te lezen? Dan is dit iets voor jou!

Waar moet je op letten bij het schoonmaken van je dakgoten

Waar moet je op letten bij het schoonmaken van je dakgoten

Waar moet je op letten bij het schoonmaken van je dakgoten Het reinigen van dakgoten is een essentieel onderdeel van het onderhoud van je huis, maar het wordt vaak over het hoofd gezien. Verstopte dakgoten kunnen leiden tot ernstige problemen, zoals waterschade aan je...

Lees meer
Zo zorg je ervoor dat de trap matcht bij jouw woning

Zo zorg je ervoor dat de trap matcht bij jouw woning

Je hebt het misschien niet echt door, maar een trap is een belangrijk onderdeel van een woning. Niet alleen vanwege het praktische aspect, maar natuurlijk ook omdat dit - vaak - het eerste element is dat je ziet als je binnenkomt. De trap moet daarom op de juiste...

Lees meer