Tweedehands shoppen is een trend! Het is niet meer vanzelfsprekend om alles nieuw te kopen. Bij de plaatselijke kringloopwinkels lopen de mensen in en uit. Het hoort bij een duurzamer leven. Dus een tip: kijk voordat je iets nieuws wil aanschaffen eens bij de kringloop. Wie weet loop je de deur uit met het item waar je naar op zoek was, net als Lisanne met haar stoel!

Lisanne stelt zichzelf voor

​Deze meid is 21 jaar oud en jullie kennen haar misschien wel als de onderneemster achter Gutsy Fashion. Lisanne is Gutsy Fashion gestart na haar studie Kunst en Economie. Ze noemt dit ook wel haar uit de hand gelopen hobby, waarbij haar kwaliteiten ondernemen en zelf maken gecombineerd worden. Lisanne is afgestudeerd en inmiddels werkt de creatieveling als content marketeer voor Gio Coffee. Dit is een heel jong en dynamisch bedrijf, waar Lisanne zichzelf verder kan ontwikkelen op online vlak. En het allerleukst is dat miss Gutsy Fashion ook in haar werk veel creativiteit kwijt kan!

Bron: Lisanne Zwambach

De wens

In het hoofd van de content marketeer spookte al langer het idee om een oude stoel op de kop te tikken als bureaustoel. Op het moment dat Lisanne ging verhuizen, kwam er een bureau van twee meter lang. Toen was dat hét moment om op jacht te gaan bij kringloopwinkels. De wens van Lisanne ging al snel in vervulling, want ze liep bij de kringloopwinkel als snel tegen deze oude stoel aan. Van tevoren was dus al duidelijk waar de toffe stoel kwam te staan: aan het twee meter lange bureau op de enorme zolderkamer van Lisanne!

Bron: Lisanne Zwambach

Hemelsbreed

De creatieveling vond de stoel bij de kringloopwinkel die hemelsbreed 400 meter van haar huis is. Omdat Lisanne doelgericht naar de kringloop ging, besloot ze te wandelen. Ze had er alleen niet aan gedacht dat de stoel wel eens best groot kon zijn. Dus ze heeft het stuk terug naar huis om de honderd meter moeten stoppen, omdat ze de stoel meesjouwde en die niet handig vast kon houden. Dat was vast een heel grappig gezicht!

Bron: Lisanne Zwambach

Pimpen of perfect?

De stoel kan eigenlijk wel een likje verf gebruiken, maar van die look houdt de onderneemster wel. De stoel was voor Lisanne al in perfecte staat toen ze hem kocht. De stoel van de kringloop staat naast een oud houten stoeltje die Lisanne van haar opa gekregen heeft. Samen maakt het een mooi geheel, omdat de stoelen beide wit en oud zijn. Nu vindt de 21-jarige de stoel nog niet zo uniek, maar later wil ze hem graag in een andere kleur verven. Wat denken jullie van zwart, okergeel of lichtroze? Dan wordt de oude houten stoel wel écht uniek!

Bron: Lisanne Zwambach

Eind goed, al goed

Lisanne kocht de stoel voor €17,50. Nieuw zou zo’n stoel wel 50 euro kosten, dus voor zo’n grote houten stoel een prima deal! De manier waarop de stoel naar huis is gekomen noemt Lisanne wel typisch iets voor haar: niet denken maar doen. Haar familie en vrienden hebben zich een ongeluk gelachen. Niet alleen om de idiote manier hoe ze de stoel naar huis heeft gekregen, maar het was bovendien het allereerste item in het hele huis. De klussers waren nog bezig en het laminaat boven was nog niet eens gelegd. Dus de stoel is wel een paar keer verschoven, haha! En dan uiteindelijk is alles helemaal goed gekomen.

Karin

Karin

24 jaar | styling op de halve m2 heldin | TOP Blogger Wonderewoonwereld.nl | Zwart-wit-hout en bloemen&planten | ABN schrijvende achterhoeker | Karin op Instagram

Heb je zin om meer te lezen? Dan is dit iets voor jou!