De badkamer is niet een ruimte die je elk jaar gaat verbouwen, daarom is het slim om voor een tijdloze moderne badkamer te kiezen. Het is een plek waar je dagelijks gebruik van maakt en waar je lekker moet kunnen relaxen. Dat kun je het beste in een rustige ruimte zonder al te veel poespas. Ook aan deze eisen voldoet de moderne badkamer. In deze blog schotel ik je niet alleen de mooiste moderne badkamer ideeën voor, maar krijg je ook tips voor het inrichten van jouw badkamer.

De ideale badkamer

De badkamer is een plek waar je rustig de dag op moet kunnen starten of juist lekker tot rust moet kunnen komen na een drukke dag. De ideale moderne badkamer ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook praktisch. Denk aan strakke lijnen en ruimtelijkheid in combinatie met hippe technische snufjes. Zo bestaan er tegenwoordig waterdichte tv’s en zeg nou zelf: chillen in bad met Netflix op de tv willen we toch allemaal? In een moderne badkamer staat less is more centraal. Met zo min mogelijk meubilair en accessoires, wordt de ruimtelijkheid optimaal benadrukt.

Meten is weten

Niet iedereen is thuis gezegend met een ruime badkamer, dus het is goed om je bewust te zijn van de beschikbare ruimte in jouw badkamer. Ben jij wel de gelukkige met een ruime badkamer? Dan kun je ervoor kiezen om een vrijstaand bad te plaatsen als blikvanger in jouw moderne badkamer. Heb je minder ruimte? Kies dan voor een (inloop)douche met een glazen wand. Dit zorgt ervoor dat de ruimte groter oogt. Daarnaast is glas een trendy element in de moderne badkamers. Dus zowel een kleine als een grote ruimte kan omgetoverd worden in een moderne badkamer, zolang je maar kiest voor strakke lijnen en functionele benutting van de ruimte.

Kleuren in een moderne badkamer

In een moderne badkamer wordt qua kleurgebruik veelal gekozen voor zwart, grijs en wit. Dit zijn rustige kleuren. Wil je het iets kleurrijker aanpakken? Kies dan voor één felle accentkleur. Het klinkt allemaal niet echt spectaculair, maar juist door het sobere kleurgebruik krijgt de badkamer een rustige uitstraling, waardoor je je helemaal kunt ontspannen. Vaak worden zelfs dezelfde kleur op zowel de vloer als op de wand gebruikt. Dan krijgt jouw moderne badkamer pas echt een minimalistische look.

Bron: mrwoon.nl

De vloer kiezen

Tegenwoordig is het niet meer zo vanzelfsprekend dat je op de vloer in de badkamer daadwerkelijk tegels legt. In een moderne badkamer staan namelijk een betonvloer of gietvloer ook prachtig! Let erop dat beton van nature niet waterdicht is, dus deze vloer moet goed bewerkt worden voordat ‘ie geschikt is voor in de badkamer. Gelukkig zijn er ook tegels in betonlook. Om contrast aan de te brengen met bijvoorbeeld het witte vrijstaande bad, kun je kiezen voor een zwarte gietvloer. Dat staat prachtig in een moderne badkamer! Wanneer je besluit om tegels te leggen op de badkamervloer is het een aanrader om te kiezen voor grote tegels. Deze zorgen namelijk voor een ruimtelijk effect. Doordat er minder voegen gebruikt worden, oogt het rustiger. Dat is handig om te weten toch? En als je de boel dan toch laat verbouwen, kies dan ook voor vloerverwarming. Zo voelen de tegels altijd lekker aan en krijg jij geen koude voeten!

Opgeruimde ruimte

Ook hier is de uitspraak less is more weer van toepassing. Een moderne badkamer is rustig en minimalistisch, dus zorg voor voldoende opbergruimte. Dan slingeren er in ieder geval geen losse flessen shampoo en douchegel rond. Zorg dan ook voor opbergruimte in strakke badkamermeubels, zodat de moderne stijl doorgezet wordt. Denk ook aan ingebouwde nisjes voor handdoeken wanneer je een ruime badkamer hebt. Ingebouwde zeeppompjes en tandenborstelbekers zorgen er ook voor dat het er niet rommelig uit gaat zien.

De moderne badkamer bij jou thuis

Hopelijk heb jij na het lezen van deze blog genoeg inspiratie opgedaan voor een moderne badkamer bij jou thuis! Wil jij nog meer lezen over badkamerinspiratie? Lees dan ook eens deze blog. Als je daadwerkelijk het besluit neemt om de badkamer te verbouwen, lees je dan goed in en maak gebruik van deze handige tips! Zijn jullie na het lezen van de blog ook zo’n fan geworden van moderne badkamers? Laat het ons weten op Instagram of in de reacties hieronder.

​​

Karin

Karin

24 jaar | styling op de halve m2 heldin | TOP Blogger Wonderewoonwereld.nl | Zwart-wit-hout en bloemen&planten | ABN schrijvende achterhoeker | Karin op Instagram

Heb je zin om meer te lezen? Dan is dit iets voor jou!

Koop met deze tips de beste handdoeken

Koop met deze tips de beste handdoeken

We willen ons thuis graag ontspannen zodat we echt tot rust kunnen komen, wat we met name in de badkamer doen. Na een lange werkdag stappen we onder de douche of in het bad zodat we even heerlijk kunnen relaxen en alle stress van ons af kunnen spoelen. Na deze...

Lees meer
Clickbait titels

Clickbait titels

Bij het schrijven van nieuwe artikelen wil je natuurlijk direct een goede indruk maken. Je wil je direct de aandacht van je lezers trekken en vasthouden. Daarom is het een goed idee om clickbait titel te gebruiken De beste clickbait titels voor je nieuwe blog De...

Lees meer
Onze tips voor de leukste aankleding voor je huis

Onze tips voor de leukste aankleding voor je huis

Je huis leuk aankleden is belangrijk: niet alleen maakt dat de ruimtes gezelliger, je kunt ook veel plezier halen uit je huis aankleden met leuke meubels en accessoires.  Zoek je nog een tip voor het leuk aankleden van je huis? Dan zit je hier goed. Wij gaan je...

Lees meer