Met deze decoratie tips creëer je een sfeervolle slaapkamer!

De slaapkamer is de belangrijkste plek in huis om tot rust te komen na een drukke dag. Het is een heel persoonlijke plek, waardoor je op en top jezelf kunt zijn. De meeste tijd in de slaapkamer breng je met je ogen dicht door, waardoor de decoratie wel eens vergeten wordt. Teveel slaapkamer decoratie is ook niet gewenst. Dat leidt af en daardoor kun je je niet goed ontspannen. De kunst is om tijdens het decoreren van de slaapkamer een balans te vinden. Zodat jouw slaapkamer niet alleen persoonlijk en uniek wordt, maar ook een plek om te ontspannen. Met deze tips voor de slaapkamer decoratie doe jij je ogen liever niet meer dicht, dus pas maar op!

Bron: Rockmystyle.co.uk & Decorpad.com

Kies jouw eigen stijl

Wees je tijdens het stylen van de slaapkamer bewust van jouw favoriete stijl. Het maken van een moodboard is de beste manier om hierbij stil te staan. Voor het moodboard ga je in tijdschriften en op het internet op zoek naar slaapkamer inspiratie. Je verzamelt de kleuren en decoratie die jij mooi vindt. Door alles bij elkaar te plaatsen op het moodboard, overzie je snel of het een mooi geheel is of niet. Benieuwd welke stijl jouw moodboard heeft?

  • In een moderne slaapkamer komen strakke lijnen, patronen en minimalistische accessoires terug. Ook wordt vaak gekozen voor effen kleuren, zoals zwart, wit en grijs.
  • De industriële stijl heeft wat weg van de moderne slaapkamer. Vaak is er in de industriële slaapkamer één kleur gekozen, die ook terugkomt in de accessoires.
  • In een Scandinavische slaapkamer komen fijne lijnen terug. De basiskleur is wit en de accessoires hebben vaak een praktische functie.
  • Bij een landelijke stijl hoort veel hout. Vaak bestaat de slaapkamer decoratie uit robuuste en grote elementen.

Bron: Pinterest.com

Kleur bekennen

Onder andere de kleur in de slaapkamer is bepalend voor de sfeer. Over het algemeen helpen zachte kleuren om sneller in slaap te vallen, terwijl felle kleuren het ochtendritueel stimuleren. De kleur groen wordt vaak aangeraden voor de slaapkamer, omdat deze kleur rustgevend zou zijn. Dit komt omdat het een kleur uit de natuur is. Bruine tinten werken ook rustgevend en ontspannend. Ook rood is een populaire kleur voor de slaapkamer. In combinatie met crème kleuren zorgt het voor een warme sfeer. Rood kan ook goed gecombineerd worden met oranje en goud. Dan wordt het een chique geheel. Heb je een moderne slaapkamer? Kies dan eens voor rode accessoires. Wil je nou precies weten waar je op moet letten bij het kiezen van een kleur voor de slaapkamer? Lees dan deze eerder verschenen blog!

Bron: luluandgeorgia.com

Alternatieve nachtkastjes

Ik houd van praktisch, dus een nachtkastje kan wat mij betreft niet ontbreken in jullie slaapkamer. Ik hoor je denken: van die saaie dingen? Maar er zijn juist genoeg leuke alternatieven! Je kunt er voor kiezen om een houten ladder te gebruiken als nachtkastje. Dat hoeft natuurlijk ook niet aan beide kanten van het bed, maar aan één kant levert het juist een speels effect op. Ook een kruk voldoet prima als nachtkastje. Dit is ook een slim idee voor een wat kleinere slaapkamer. Doordat krukken er in zoveel soorten en maten zijn, kun je vast iets vinden dat naast jouw bed past. Niets gevonden? Bevestig dan een plank (schuin)boven je bed en gebruik die als nachtkastje.

Bron: theinteriorsaddict.com

Plaids voor sfeer

Sfeer in de slaapkamer creëer je ook met een plaid op bed. Met zo’n lekkere deken over het bed geef je je slaapkamer een warme en knusse uitstraling. Heb je een slaapkamer in de industriële stijl? Laat de trendkleur van de muur dan terugkomen in het plaid. Bij een landelijke stijl past juist een XXL wollen deken. Hoe je die zelf maakt, vind je hier! Meer inspiratie nodig voor plaids als slaapkamer decoratie? Check deze blog!

roze marmeren sierkussen op bed in slaapkamer

Knusse kussens

Als slaapkamer decoratie kunnen kussens natuurlijk niet ontbreken. Naast plaids zorgen ook kussens voor een warme sfeer in de slaapkamer. Laat de kleur van de muur terugkomen in de kussens. Dit zorgt voor eenheid. Ook als je snel de uitstraling van de slaapkamer aan wilt passen, kan dat makkelijk door de kussens te vervangen. Overdag krijgt de slaapkamer een luxe uitstraling door het bed op te maken met sierkussens. Hoe je decoreert met sierkussen, kun je lezen in deze blogpost.

Bron: Instagram.com/viktoria.dahlberg

Tussen de planten

Het staat hartstikke leuk: planten in de slaapkamer. Door planten te plaatsen in de slaapkamer, wordt een rustgevende omgeving gecreëerd. Daarnaast schijnt het ook nog heel gezond te zijn! Planten hebben een luchtzuiverende werking én ze geven zuurstof af. Dit vinden onze luchtwegen fijn en dat bevordert dan weer de nachtrust. Welke planten zijn geschikt voor op de slaapkamer? Hieronder een aantal voorbeelden:

  • Lavendel
  • Sansevieria
  • Lepelplant
  • Aloë Vera
  • Jasmijn
  • Gardenia
sprei-gehaakt-oud-roze-xxl-wonderewoonwereld-pinterest

roze sprei op heerlijke boxspring

Een hoofdbord

Een hoofdbord geeft je bed net wat meer body en een luxere uitstraling. Hierdoor wordt het bed spannender. Een hoofdbord bepaald mede de sfeer in de slaapkamer. Kies je voor stof of voor hout? Ben je een beetje handig? Dan is het leuk om aan de slag te gaan met deze DIY! Als je niet zo handig bent, kun je er altijd nog voor kiezen om er eentje te kopen. Neem je dan je moodboard mee naar de winkel?

Met de voetjes op de vloer!

De vloer is niet het eerste waar je aan denkt bij het decoreren van de slaapkamer. Tegels staan natuurlijk erg mooi, maar daardoor wordt de slaapkamer wel heel kil. Leg dan een klein kleedje naast het bed, zodat je daar ‘s morgens op kunt stappen. Je kunt het ook rigoureuzer aanpakken. Dan zorg je met een groot vloerkleed voor meer sfeer in de slaapkamer. Wil je het vloerkleed onder het bed leggen? Zorg er dan voor dat het kleed minimaal 50 centimeter groter is dan het bed. Kies je een druk vloerkleed? Houd dan de wanden en overige accessoires naturel.
slaapkamer-zolder-wit-groen

Sfeervolle verlichting

Verlichting is heel belangrijk in de slaapkamer. Vaak kleden we ons er aan en dan zijn spotjes in het plafond ideaal. Dit wordt ook wel functionele verlichting genoemd. De spotjes wil je natuurlijk niet aan als je met je lover in bed een filmpje kijkt. Zorg daarom ook in de slaapkamer voor sfeerverlichting, zoals romantische nachtlampjes of een dimmer voor de spotjes. Tegenwoordig bestaat er ook de mogelijkheid om de verlichting vanuit bed te bedienen. Dat is pas handig! Hoef je na het kijken van de film ook niet meer het bed uit te stappen om de lampen uit te doen.

Welke slaapkamer decoratie vind jij sfeervol?

Ik weet zeker dat jouw hoofd nu vol inspiratie zit voor de decoratie op de slaapkamer! Welke slaapkamer decoratie heb je al? Voor welke accessoires ren jij direct naar jouw favoriete woonwinkel? Welke stijl zie je terug op jouw moodboard? Wij zijn benieuwd, dus laat het ons weten in de reacties!

KARIN

Karin | 23 jaar | styling op de halve m2 heldin | TOP Blogger Wonderewoonwereld.nl | Zwart-wit-hout en bloemen&planten | ABN schrijvende achterhoeker | Karin op Instagram

KARIN

Karin | 23 jaar | styling op de halve m2 heldin | TOP Blogger Wonderewoonwereld.nl | Zwart-wit-hout en bloemen&planten | ABN schrijvende achterhoeker | Karin op Instagram