Het huishouden is voor veel Nederlanders een moeilijke taak. Het wordt vaak overgeslagen of vergeten en zorgt daardoor voor een rommelig huis. Een opruimcoach zorgt ervoor dat jij rust, overzicht en structuur krijgt om de juiste routine uit te kunnen voeren. Dit zorgt ervoor dat je huishouden niet meer geleefd wordt, maar hij juist netjes en overzichtelijk is. Uiteindelijk is dit goed voor je mentale gesteldheid. Een rommelig huis kan ervoor zorgen dat je ook in je hoofd rommelig wordt. De opruimcoach is er daarom specifiek voor jou en niet voor je spullen. Het gaat erom dat de spullen zo opgeruimd worden dat jij er gelukkig van wordt, niet andersom!

Wat doet een opruimcoach?

Een opruimcoach gezocht? Dan moet je natuurlijk wel eerst weten wat deze precies voor je kan betekenen. In eerste instantie luistert een opruimcoach naar jou. Je verteld wat er goed en minder goed gaat en er worden vragen gesteld over je situatie. Het is belangrijk dat de coach precies weet waar het mis gaat. Hierdoor zal de opruimcoach verschillende vragen stellen om zo het probleem te achterhalen. Vervolgens krijg je direct praktische tips om de problemen aan te pakken. Vervolgens ga je ook echt samen aan de slag. Er moet natuurlijk ook daadwerkelijk iets gebeuren. Zoals al eerder vermeld, gaat het erom dat jij je fijn voelt in je huis. De opruimcoach zal daarom ook niet zeggen wat je wel en niet mag bewaren, maar geeft je hier wel duidelijke en praktische tips voor. Dit geeft jou de mogelijkheid om zelf de beslissing te maken.

De stap zetten voor hulp

Voor veel mensen is het lastig om hulp te vragen. Dit merkt de opruimcoach ook. Het gaat vaak gepaard met een schaamte voor mensen, omdat ze zelf de troep en rommel hebben gecreƫerd. Dat is natuurlijk volkomen logisch. Door het proces aan te gaan, ga je al snel merken dat deze schaamte helemaal niet van belang is. Iedereen die je het verteld zal je al snel zeggen dat je het goed doet. Hulp vragen is natuurlijk een ding, maar ook daadwerkelijk de problemen aanpakken is weer iets anders. Samen met de opruimcoach ga je dit traject goed aan. Binnen no time ziet je interieur er weer perfect uit!