Zeven verschillende zolder ideeën

De zolder is een plek in huis die snel in de vergetelheid raakt. Hoewel een zolder extra ruimte biedt, wordt die ruimte niet door iedereen benut. De zolder is namelijk echt niet bedoel om alleen een doos oude troep op te zetten. Juist van de zolder kun je een hele leuke en functionele extra ruimte maken! Wanneer de kids ouder worden, hebben ze misschien behoefte aan een eigen plekje. Zo’n plek kan prima op de zolder gecreëerd worden. Misschien richt je de zolder liever in als werkplek voor jezelf? Ook daar zijn genoeg ideeën voor. Lees gauw verder welke zolder ideeën we nog meer voor jou verzameld hebben!
slaapkamer-zolder-wit-groen zolder-ideeen-inrichten-voorbeelden
gravityhome.tumblr.com & home-designing.com

Slaapkamer – De master bedroom op zolder!

Natuurlijk kun je op zolder ook de master bedroom creëren. Die schuine wanden zijn namelijk heel knus en dat maakt de zolder een gezellige en fijne slaapkamer. Het voelt als een heel behaaglijke en charmante plek in huis. Het grote tweepersoonsbed dat de kern vormt van de slaapkamer, komt op de zolder goed tot zijn recht. Heb je een grote zolder? Dan kan je het bed gerust in het midden van de kamer zetten, zodat je aan beide kanten kunt lopen. Is de zolder iets kleiner? Kies er dan voor om het bed onder de schuine wand te zetten. Op deze manier verspil je weinig van de ruimte en kun je toch de gewenste master bedroom op zolder inrichten! Hier delen we nog meer inspiratie voor de slaapkamer met jou!
zolder-inrichting-ideeën-wasmachine
Bhg.com

Wassen en drogen op zolder

De zolder is een populaire plek om te wassen en te drogen. Vaak wordt de zolder hiervoor uitgekozen, omdat het een grote ruimte is waar plek genoeg is om de was op te hangen en te laten drogen. Het staat natuurlijk niet altijd even fraai een wasmachine, en soms ook nog een droger, op de zolder. Het hangt natuurlijk van de aansluiting en de afvoer af waar op zolder je de huishoudelijke apparaten plaatst, maar heb je er al eens aan gedacht om de wasmachine weg te werken? Zo kun je een mooi aanrechtblad plaatsen boven de wasmachine of een kastenwand voor het witgoed. Het wegwerken van de was- en droogapparaten is niet duur en kan makkelijk zelf uitgevoerd worden.
kinderspeelkamer-zolder-ideeen kinderspeelkamer-zolder-voorbeeld
i.pinimg.com & istome.co.uk

Speelkamer voor de kids

Waar de inloopkast de droom van veel vrouwen is, dromen kinderen van een speelzolder. Het is voor de kids fijn om een gezellige plek te hebben waar ze veilig, maar onbegrensd kunnen spelen. Voor jou is het ideaal dat het speelgoed niet door de hele woonkamer ligt! Goede reden dus om de extra ruimte op zolder te verbouwen tot een speelkamer. Op de speelzolder zijn weinig meubels nodig. Kies wel een grote kast of stoere kist waar de kinderen spelletjes en speelgoed in op kunnen bergen. Creëer ook een plek waar de kinderen kunnen zitten om een bordspel te spelen of om aan te tekenen. Heb je tieners in huis? Dan maak je van de speelkamer een chillzone met onder andere een tv, dvd-speler, bank en een schommelstoel.
opbergruimte-zolder-voorbeelden
instagram.com

Opbergruimte – Praktisch, maar ook mooi?

Je kunt er eigenlijk niet onderuit: de zolder blijft toch een ideale plek met veel opbergruimte. Veel huizen hebben namelijk schuine daken en de ruimte direct daaronder laten we niet graag ongebruikt. Er zijn goede mogelijkheden om de ruimte onder het schuine dak optimaal te gebruiken. Eén van de meest praktische zolder ideeën is het plaatsen van schuifdeuren. De rommel berg je dan makkelijk op achter de schuifdeuren en niemand ziet jouw troep nog!
inloopkast-zolder-voorbeelden
Ikea.com

Jouw zolder als walk-in closet

Voor veel vrouwen is een inloopkast de ultieme woondroom. Heb je er al eens aan gedacht om jouw rommelzolder om te toveren tot walk-in closet? De zolder is namelijk een prima plek om jouw woondroom uit te laten komen. Zelfs voor schuine wanden hoef je niet te vrezen: lage kasten kunnen daar prima staan. Ook bestaat er de mogelijkheid om kasten op maat te laten maken voor onder de schuine wand op zolder. Denk ook eens aan het ophangen van een buis als kledingrek. Hier zou je je mooiste items op kunnen showen! Het biedt niet alleen meer ophangmogelijkheid, maar het staat ook nog eens enorm chique.
werkkamer-zolder-ideeen
entermyattic.com
Werkkamer op zolder
Een rustige plek om te werken is op zolder. Daar zit je namelijk afgezonderd van familieleden en de rest van het huis. Zo word je niet afgeleid door huishoudelijke klusjes die nog moeten gebeuren. Ook is het duidelijk dat wanneer jij op zolder zit, je liever niet gestoord wil worden door je man of kinderen. Zorg ervoor dat er veel licht op jouw bureau valt en dat je een stoel hebt die lekker zit! Meer tips voor het inrichten van een werkkamer? Lees dan deze blog!
vintage-zolder-werkkamer
appartementtherapy.com

De ideale kinderslaapkamer

De laatste twee zolder ideeën die volgen, zijn gericht op slapen. Het eerste idee is een kinderslaapkamer op zolder. Om een slaapkamer op zolder te hebben, vinden kinderen vaak een spannend idee. Het schuine dak biedt mogelijkheden om een bedstee te bouwen. Onder het hoge dak kun je makkelijk een hoogslaper plaatsen of hang een hangstoel of hangmat op. Let er wel op dat het ook een veilige omgeving is. Dus scherm het trapgat af met een halfhoog wandje rondom het gat.
kinderkamer-zolder-idee
elle.es

Welke zolder ideeën passen bij jou?

Wordt de zolder een speelkamer voor de kids, een werkkamer voor jou of wordt de zolder toch de slaapkamer voor jou en je liefde? Wij zijn reuze benieuwd hoe jullie de extra ruimte op zolder benutten! Deel je het met ons in de reacties?

KARIN

Karin | 23 jaar | styling op de halve m2 heldin | TOP Blogger Wonderewoonwereld.nl | Zwart-wit-hout en bloemen&planten | ABN schrijvende achterhoeker | Karin op Instagram

KARIN

Karin | 23 jaar | styling op de halve m2 heldin | TOP Blogger Wonderewoonwereld.nl | Zwart-wit-hout en bloemen&planten | ABN schrijvende achterhoeker | Karin op Instagram