De hal met kapstok is misschien wel het meest vergeten hoekje in huis. Zelf heb ik altijd een haat-/liefdeverhouding met kapstokken gehad. De mooiste exemplaren zijn vaak niet praktisch en de praktische uitvoeringen zijn meestal alles behalve mooi. Dat moet toch ook anders kunnen? Daarom hieronder mooiste (en óók praktische) kapstokken voor elke hal op een rij.

bron: buitenlevengevoel

Geschikt?

De kapstok is eigenlijk één van de eerste items die je gebruikt als je ergens binnenkomt. Je gebruikt hem om je jas en/of tas aan op te hangen. Wanneer je je eigen huis binnenkomt, is het fijn als hij er ook nog een beetje stijlvol uitziet. Wanneer we het hebben over een kapstok, heb je natuurlijk een aantal mogelijkheden. De ‘gouwe ouwe’ staande kapstok of het rek met haakjes aan de wand. Maar daarnaast heb je ook nog een hoop andere mogelijkheden: een wandrek waar je jas(sen) en tas(sen) aanhangt of een verzameling leuke wandknoppen aan de muur. Heb je wel eens gedacht aan een kapstok die aan het plafond hangt?

Wanneer je voor jezelf een kapstok zoekt, bekijk dan eerst even hoeveel ruimte je hebt. Houd daarbij ook even rekening met hoeveel spullen je wilt ophangen. Ook is het goed om te bedenken wat je wilt ophangen of opbergen. Alleen jassen of ook andere accessoires? Stel jezelf ook de volgende vragen: wil je jassen op een hanger kunnen hangen of zijn haken voldoende? Wil je alleen je eigen jassen ophangen of wil je ook kinderjassen kunnen ophangen?

bron: welke

Gouwe ouwe

In cafés zie je ze nog regelmatig staan, zo’n bijna vintage uitziende kapstok van hout. Als je voldoende ruimte hebt in je hal, dan is dit een handig exemplaar. Hij geeft een strak interieur een stoer tintje en wanneer je hem voorziet van een mooie kleur geeft hij een wat klassieker interieur pit. Past dit vintage model kapstok toch niet helemaal bij je? Er zijn inmiddels zeker een aantal leuke andere varianten te vinden. Voordeel van dit staande model is dat je niks hoeft op te hangen of vast te schroeven. Een mooi alternatief voor deze staande kapstok is een staand model dat tegen de wand aan leunt!

bron: fennah

Klein maar fijn

Heb je niet heel veel ruimte, dan is de oplossing met losse knoppen ideaal!  Je kunt ze op een klein wandje bevestigen of in een ongebruikte hoek. Kies eens voor een knop met een bijzonder uiterlijk. Ook is het leuk om verschillende soorten, maten of kleuren met elkaar te combineren. Je kunt er alle kanten mee op. Op die manier kun je er een klein maar fijn hoekje van maken. 

bron: designville

Een kapstok met stijl

Ben je de eigenaar van jassen die je het liefst op een hangertje hangt? Dan is een kapstok met een roede het meest geschikt. Je kunt natuurlijk kiezen voor een meer standaard wandmodel met roede. Maar je kunt ook kiezen voor een plafondmodel. Rechte modellen hangend vanaf het plafond zijn in dit geval niet alleen praktisch, maar ze zijn ook nog eens erg stijlvol. Er bestaan van deze variant hele mooie designmodellen, maar als je een beetje handig bent, vind je op Pinterest ook heel veel mooie DIY’s om een hangend model zelf te maken.

bron: mejadesign

Klappen of vouwen

Nog een manier om wat ruimte te besparen, is kiezen voor een kapstok die je kan uitklappen of uitvouwen. Doordat je alleen de delen uitklapt die je gaat gebruiken, neemt deze kapstok nooit onnodig veel ruimte in. Extra leuk: je kunt deze vouw of klap techniek ook juist gebruiken om te spelen met de indeling of compositie.

bron: showhome

Complete garderobe

Heb je voldoende ruimte in je gang of houd je gewoon van opgeruimd? Dan is een garderobemeubel misschien wel de beste oplossing. Je hebt voldoende ruimte om jassen op een hanger te hangen, sjaals kunnen aan een haak en op een plank boven de kapstok heb je mooi nog wat ruimte voor andere accessoires.

bron: pinterest (FiekeTed)

Gewoon een bijzondere kapstok

Natuurlijk moet een kapstok naast dat hij er stijlvol uitziet, ook functioneel zijn. Sommige modellen zijn gewoon te mooi om functioneel te zijn. Die verdienen gewoon hun plek in de hal omdat ze bovenal mooi zijn. Eigenlijk zijn ze misschien wel meer een kunstwerk, waar je een enkele jas aan kunt hangen. Het is de eye-catcher voor je hal. Die echt functionele kapstok moet dan maar een plekje uit het zicht krijgen. In de meterkast bijvoorbeeld…

bron: homease

En tenslotte, welke kapstok je ook kiest: wil je dat hij echt tot zijn recht komt? Hang hem dan niet te vol! Hang alleen de jassen en accessoires op die je regelmatig gebruikt en geef de rest gewoon een plekje elders in de woning.

Iris

Iris

37 jaar | interior designer | urbanjungles | gek op kleur |spaart bijzondere souvenirs | reisverslaafd

Heb je zin om meer te lezen? Dan is dit iets voor jou!

Zo zorg je ervoor dat de trap matcht bij jouw woning

Zo zorg je ervoor dat de trap matcht bij jouw woning

Je hebt het misschien niet echt door, maar een trap is een belangrijk onderdeel van een woning. Niet alleen vanwege het praktische aspect, maar natuurlijk ook omdat dit - vaak - het eerste element is dat je ziet als je binnenkomt. De trap moet daarom op de juiste...

Lees meer
Dé woontrends van 2024

Dé woontrends van 2024

Organische vormen  Niet alles hoeft strak en recht te zijn in 2024. Vloeiende organische vormen wordt een grote trend in 2024. Deze vloeiende vormen zorgen voor rust en ontspanning in een ruimte. En je kunt het ook in alles terug laten komen, in de bank, eettafels,...

Lees meer
De veelzijdigheid van stalen deuren met glas

De veelzijdigheid van stalen deuren met glas

Ben je op zoek naar een manier om je interieur een eigentijdse uitstraling te geven en tegelijkertijd functionaliteit toe te voegen? Dan zijn stalen deuren met glas misschien wel de perfecte keuze voor jou. Deze opvallende deuren hebben de afgelopen jaren steeds meer...

Lees meer