Het is weer tijd voor de maandelijkse rubriek waarin we kennis maken met de verhalen achter de Marktplaats schatten, kringloop vondsten en vakantie souvenirs van Instagrammers. Ik vind het een feestje om al deze mooie verhalen op te schrijven en met jullie te delen. Hopelijk genieten jullie er net zo van. Deze maand vertelt Laura over haar Marktplaats schat! Lees je mee?

Bron: Laura Fles

Maak kennis met juf Laura

Allereest laat ik jullie even kennismaken met Laura. Deze dame is 25 jaar oud en is in het dagelijks leven leerkracht van groep 7 en 8 op een basisschool. In haar vrije tijd brengt ze graag tijd door in haar tuin, met name de moestuin en het bloemengedeelte. Ook vindt ze het erg leuk om te bakken en nieuwe recepten uit te proberen, creatief bezig te zijn en bezig te zijn met het interieur. Samen met haar man en zoontje woont ze in de Achterhoek in een prachtig opgeknapt hoekhuis, net buiten de kern van het dorp. Op Instagram deze creatieveling te vinden onder de naam @laurafles waar ze graag haar dagelijks leven en de kleine gelukjes deelt.

Bron: Laura Fles

Een lange jacht

Laura vertelt dat ze al een lange tijd op zoek was naar een mooie, oude brocante kast. Deze kasten zijn alleen enorm duur. De kasten worden namelijk tussen de 400 en 700 euro verkocht. Dus zette Laura haar zoektocht voort. Voordat ze deze schat tegenkwam, is de lerares wel twee of drie jaar op Marktplaats-jacht geweest. In huis wilde Laura graag een mooie landelijke, frisse en natuurlijke uitstraling, dus daar moest zo’n te gekke brocante kast bij. Van tevoren wist ze dan ook zeker dat de schat een mooi plekje zou krijgen in huis. Uiteindelijk heeft de mooie kast een plekje gekregen op de slaapkamer van Laura en haar man. Alhoewel… de kast heeft een mooie PLEK gekregen! De Marktplaats schat is namelijk enorm en een echte eyecatcher in de slaapkamer.

Bron: Laura Fles

Een bijzonder verhaal

De Achterhoekse haalde de kast samen met haar man op en dat heeft een bizar verhaal… ’s Avonds kwam Laura op marktplaats, naar aanleiding van een melding op haar zoekopdracht, de kast tegen. En dat voor een heel leuk prijsje! Bijna een te-mooi-om-waar-te-zijn-prijsje, namelijk zo’n 80% goedkoper dan wat je gemiddeld voor een brocante kast neertelt. Even werd ze argwanend, want wat als je opgelicht wordt? Toen Laura in gesprek raakte met de verkoper werd al gauw duidelijk waarom deze mensen van deze kast ‘’af wilden’’. Het huis waar de kast in stond moest zo snel mogelijk leeggehaald worden, want de bewoonster van het huis was recentelijk overleden: een jonge vrouw van 42 jaar, in de bloei van haar leven en van de ene op de andere dag was ze er niet meer. Toen de familie Fles de kast ophaalde, was de vader van de vrouw aanwezig om de deur te openen. De man stond in de kamer en barstte in huilen uit. Daar ging het allerlaatste stukje van zijn dochter; de brocante kast. Laura en haar man konden natuurlijk niet zomaar weggaan en de kast mee nemen. Uiteindelijk hebben ze daar ongeveer twee uur gezeten en gepraat met deze oude en broze man, die getekend was door verdriet en pijn. Enorm intens en heel heftig. Na deze man een dikke knuffel te hebben gegeven, hebben ze samen de kast ingeladen en bij thuiskomst een foto gemaakt voor de oude man met als verhaal dat de kast een mooi plekje heeft gekregen en er is beloofd heel zuinig op de kast te zijn.

Bron: Laura Fles

Enorm uniek

De enorme kast was absoluut niet mee te krijgen in de auto, dus hij ging in doeken mee op de aanhanger. De Marktplaats schat was voor Laura in perfecte staat. De creatieveling heeft alleen de plankjes opnieuw geverfd met kalkverf, omdat deze versleten waren en anders zou de kleding vies worden van de verfstukjes die afbladerden. Familie en vrienden vinden het een hele mooie kast, die goed in het huis past! In de eerste plaats maakt natuurlijk het verhaal achter de kast de kast uniek, maar ook de kast zelf is uniek. Dergelijke brocante kasten kun je niet bij Ikea kopen 😉 Ook de constructie is bijzonder. Deze kast kun je demonteren, zonder schroeven of iets dergelijks en is echt op de ouderwetse, ambachtelijke manier gemaakt door een meubelmaker vroeger. Dit is te zien doordat de planken en de achterwand in elkaar schuiven. Het is als het ware uitgefreesd, maar vroeger dus gemaakt met hamer en beitel. Deze enorme brocante kast is dus zeker uniek in alle opzichten!

Bron: Laura Fles

Bron: Laura Fles

Karin

Karin

24 jaar | styling op de halve m2 heldin | TOP Blogger Wonderewoonwereld.nl | Zwart-wit-hout en bloemen&planten | ABN schrijvende achterhoeker | Karin op Instagram

Heb je zin om meer te lezen? Dan is dit iets voor jou!