Het is bijna een inkoppertje, maar (tropische) planten zijn echt niet meer weg te denken uit onze interieurs. Planten zijn niet meer alleen een trend, maar echte basisitems voor je interieur. Nu de temperatuur buiten tropische waarden aanneemt, mag die ‘groentrend’ ook wel een tropisch tintje krijgen en tropisch behang past helemaal in deze trend. In deze blog neem ik je mee de tropen in, zodat je huis ook op minder zomerse dagen een zonnige look heeft.

bron: Shopinstijl.nl

Groen, groener, groenst

Behang met een tropisch uiterlijk heb je in alle soorten en maten. Prints met XXL palmbladeren, prints met tropische bloemen of vogels, maar ook meer ingetogen prints in rustige ton-sur-ton kleuren. Ik heb een aantal verschillende ideeën voor je op een rijtje gezet.

bron: www.storiesonthewall.nl

Ton-sur-Ton

Wil je het niet al te bont maken, maar wil je wel een statement maken. Kies dan voor een print met grote (tropische) bladeren in ton-sur-ton tinten. Een behang met bladeren in verschillende groentinten geeft een ruimte een instant tropische gevoel, zonder dat het te heftig wordt.

Bron: etsy.com

Net echt!

Een print die je het gevoel geeft dat je echt de jungle inloopt geeft een heel bijzondere uitstraling aan je woon- of slaapkamer. Dit kan een fotoprint zijn, maar ook een realistische getekende print kan je dit gevoel geven. Een print met mooie Monstera bladeren, grote palmbladeren of bananenbomen, je waant je met een wandje in een tropische print echt even in de jungle.

bron: rebelwalls.com

Happy fantasy

Een print hoeft echt niet alleen maar realistisch te zijn. Een combinatie van bijvoorbeeld bananenbladeren met minder realistische bloemen of fantasierijke vogels. Een wandje met een kleurrijk behang vol tropische dieren zorgt ook voor een mooie eyecatcher op bijvoorbeeld een kinderkamer.

bron: roomed.nl

Pretty basic

Niet zo’n fan van veel kleur of te heftige prints? Ook met een basic behang kun je je een beetje in de tropen wanen. Kies voor een print met een fijne (lijn) tekening van tropische bladeren. Of voor een print in lichte tinten, maar wel met een tropisch geïnspireerde afbeelding. Wanneer je op zoek gaat naar een behang met bijvoorbeeld een bladeren print, dan kun je kiezen voor een behang met een XXL print, maar wanneer je kiest voor een behang met een wat verfijndere tekening zorg je voor wat meer rust op je muur.

bron: Etsy.com

Eyecatcher

Een tropisch behang kan een echte eyecatcher zijn, daarom is het niet altijd eenvoudig om dit te combineren met de rest van je interieur. Wanneer je het tropische behangetje meer als een kunstwerk ziet, maak je het voor jezelf een stuk eenvoudiger. Een kunstwerk geef je de ruimte om te ‘shinen’. Wanneer je een behang met een opvallende print dus combineert met een rustige basis, kun je eigenlijk niet de mist in gaan.

bron: Homedeco.nl

Kleur

Een kleurrijke print past perfect in een wit interieur, maar voelt zich ook thuis in een huis met een Scandinavische invloeden waar pasteltinten en lichte houttinten de boventoon voeren. Maar ben je op zoek naar een wat gedurfdere combi, combineer het een printje dan met een wand in een (donkere) groen of blauw tint. En natuurlijk kun je het tropische gevoel ook helemaal doorvoeren, door de combinatie met warme houttinten, tropische planten en accessoires die een tropische look hebben. Je kunt ook kiezen voor een zwart-/ wit behang met print van bladeren of dieren, iets minder heftig maar zeker zo mooi!

Een behang hoeft ook zeker niet altijd wandvullend te zijn, maar je kunt ook een deel van de wand voorzien van je behang of een paneel behangen, dat je als een echt kunstwerk aan de muur hangt of nonchalant tegen de muur laat leunen.

bron: Roomed

Lef

Heb je echt lef, probeer dan eens een combinatie van 2 tropische behangetjes. Combineer een getekende bladeren print met een meer kleurrijke print. Kies voor een behang in 1 kleurtoon en hang dit naast een behang in zwart wit of combineer 2 behangetjes met een verschillende schaal: grote bladeren naast een meer verfijnde print. Ook hier kun je de ‘kunstwerk’ truc toepassen. Behang je wand in een behang met een eenvoudige print met een bladerenpatroon en zet hier een flink paneel met een kleurrijk patroon met vogels of bloemen tegenaan. Met een beetje meer lef, geef je het interieur echt een eigen gezicht. Wees vooral niet bang om een statement te maken.

Extra voordeel een tropisch behang het geeft je een instant vakantiegevoel.

Iris

Iris

37 jaar | interior designer | urbanjungles | gek op kleur |spaart bijzondere souvenirs | reisverslaafd

Heb je zin om meer te lezen? Dan is dit iets voor jou!

Rotan eetkamerstoel: retro en trendy in één

Rotan eetkamerstoel: retro en trendy in één

Bij rotan denk je al snel aan de  jaren ’60, maar de rotan eetkamerstoel is juist een super trendy item voor in huis! Net als velvet is rotan een trend die voorlopig nog niet weg te denken is. Het leuke aan rotan is dat het niet alleen past in een botanisch of retro...

Lees meer
Classic blue, de trendkleur voor 2020

Classic blue, de trendkleur voor 2020

Onlangs maakte Pantone de kleur van het jaar 2020 bekend: Classic blue. Een tijdloze en duurzame blauwe tint. Een hele mooie kleur om je interieur een nieuwe look te geven. Januari is bij velen de tijd om het huis een nieuw uiterlijk te geven. Dit komt omdat je huis...

Lees meer
Fluweel banken: een blijvende trend

Fluweel banken: een blijvende trend

Je kunt er echt niet meer omheen: de fluweel banken zijn niet weg te denken uit ons interieur! Het is een trend waarvan ik dacht dat het één of hooguit twee seizoenen aan zou houden, maar ook deze herfst is fluweel nog een heuse trend. Niet alleen accessoires,...

Lees meer