De hal is de plek waar mensen als eerste kennismaken met jouw woning. En of je nu een kleine of grote hal hebt, iedereen wil natuurlijk een goede eerste indruk achterlaten. Dat begrijpen wij maar al te goed, daarom hebben wij de mooiste hal ideeën en gang inspiratie voor je bij elkaar gezocht. We laten je zien hoe je een kleine hal kunt inrichten en hebben ook genoeg ideeën om een grote hal knus en gezellig te maken. Maar wees gewaarschuwd, de kans is groot dat je na het lezen van deze blog direct zelf aan de slag wil gaan. Bon Voyage!

Gang inspiratie en ideeën

De hal en de gang hebben vaak een beperkte ruimte, toch zijn de mogelijkheden eindeloos. We laten je zien dat er vaak meer mogelijk is dan je denkt, ook voor een kleine hal. Denk daarbij aan het spelen met kleuren, verlichting evenals het gebruik spiegels en woonaccessoires om je hal en gang sfeervol in te richten. Om je fantasie alvast een beetje te prikkelen hebben wij hieronder de mooiste hal ideeën en gang inspiratie voor je bij elkaar gezet. Daarna gaan we verder in op het inrichten van een kleine hal of gang.

Bron: liketoknow.it

Bohemian meets urban jungle!

De Bohemian style bestaat uit een heerlijke mix van prints, kleuren, stoffen en is ideaal te combineren met groen in je huis. Dus hou jij net als wij van georganiseerde chaos en van planten? Dan is dit wellicht de gang inrichting voor jou.

Bron: vtwonen.nl

Vintage en metaal

Vintage materialen en metaal zorgen samen voor een mooie balans in je hal. Vooral in combinatie met een strak gestuukte wand en wellicht een paar accenten van een trendkleur straalt je hal als nooit tevoren. (Benieuwd naar het verschil tussen vintage en retro? Lees dan deze blog).

Bron: housebeautifull.com

Trendkleuren en colorblocking

Het gebruik van trendkleuren in combinatie met klassieke elementen zoals hoge plinten of sierlijsten geven je hal een sjieke en moderne uitstraling. Vooral in combinatie met een houten vloer en koperen elementen oogt je hal strak maar klassiek. Wij houden ervan, wat denk jij? Is dit de hal inrichting voor jou? Lees verder voor meer gang inspiratie.

Bron: hetmoonhuis.blogspot.com

Landelijk en rustiek

Hou jij meer van een landelijke woonstijl? Dan is dit wellicht de hal die bij jou past. De combinatie van kleuren en rustieke elementen in deze gang geven je gasten direct een warm welkom.

Een kleine hal inrichten kan lastig zijn

Het inrichten van een kleine hal kan een grote klus zijn. Vooral de beperkte ruimte kan een struikelblok zijn, gelukkig zijn er genoeg creatieve oplossingen te bedenken om er toch iets moois van te maken. Want ook als je een kleine hal hebt, zijn er genoeg mogelijkheden om de boel mooi in te richten.

Gebruik spiegels voor meer ruimte

Heb je een kleine hal en heb je behoefte aan meer ruimte? Nou ja, het gevoel van ruimte, want echt groter wordt het natuurlijk niet. Gebruik dan spiegels in je gang om een ruimtelijkere uitstraling te krijgen.

Maak het gezellig met een sidetable en accessoires

Heb je behoefte aan gezelligheid in je hal? Maak dan gebruik van een smalle sidetable gecombineerd met prachtige accessoires, maar hou het rustig. Wanneer je teveel spullen neerzet in je hal, oogt het juist rommelig en minder ruimtelijk.

Gebruik lichte kleuren en slimme oplossingen

Wil je echt meer ruimte creeeren in je hal? Combineer dan lichte kleuren met slimme oplossingen. Slimme kasten zorgen voor een opgeruimde hal en lichte kleuren voor een ruimtelijk gevoel. De ideale combinatie dus, wanneer je een kleine hal hebt.

ideeën voor een grote hal

Het inrichten van een grote hal lijkt eenvoudiger omdat je veel meer ruimte hebt dan in een kleine hal, maar heeft weer andere uitdagingen. Vooral het creëren van knusheid en gezelligheid is niet eenvoudig. Gelukkig hebben we ook hier een aantal mooie oplossingen voor gevonden, zo maak je het ook in je eindeloze hal, knus en gezellig.

Bron: aroundthehouse.com

Gebruik donkere trendkleuren voor meer sfeer

Als echte interieurjunkie wil je het liefst met elke nieuwe trend mee. Tegelijkertijd wil je ook gezelligheid in je gang halen. Wij raden je daarom aan om te kiezen voor de warmere en donkerdere trendkleuren voor je hal. Op deze manier lijkt je hal kleiner en knusser. Donkere kleuren combineren met goud, zilver of kopertinten geven je hal ook direct een sjieke look.

Bron: @deecampling – instagram

Gebruik wanddecoratie en planten

Een behaaglijke en warm sfeer creëren in een grote ruimte kan lastig zijn. Door het gebruik van wanddecoratie en planten vul je deze lege ruimtes eenvoudig op. In een grote hal mag het allemaal net wat rommeliger en hoeft het allemaal niet zo opgeruimd.

Bron: ikea.nl

Speel met verlichting

Verlichting kan veel doen voor een ruimte, juist voor een grote gang. Niet alleen wanneer de lampen s ‘avonds aan staan, maar ook overdag. Mooie rieten hanglampen of verlichting aan de muur vullen namelijk lege ruimtes op en zorgen voor meer sfeer in je gang.

Meer wooninspiratie?

Misschien heb je het al gemerkt, maar wij zijn enthousiast over wonen en interieur. Daarom verzamelen wij, naast gang inspiratie en hal ideeën, dagelijks de nieuwste woonideeën, woontrends en inspiratie voor jou! Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan op facebook of instagram, daar vind je altijd onze nieuwste blogs. Of kijk hieronder voor meer hal inspiratie.

Gang ideeën: tips en inspiratie

Gang ideeën: tips en inspiratie

De gang is in veel huizen niet een heel bijzondere plek. Het is eerder de ideale plek om jassen, tassen en schoenen te laten slingeren. We vinden de gang vooral een functionele ruimte. We brengen er niet veel tijd door, maar de gang is bijvoorbeeld de verbinding...

Kapstokken voor elke hal

Kapstokken voor elke hal

De hal met kapstok is misschien wel het meest vergeten hoekje in huis. Zelf heb ik altijd een haat-/liefdeverhouding met kapstokken gehad. De mooiste exemplaren zijn vaak niet praktisch en de praktische uitvoeringen zijn meestal alles behalve mooi. Dat moet toch ook...