De gang is in veel huizen niet een heel bijzondere plek. Het is eerder de ideale plek om jassen, tassen en schoenen te laten slingeren. We vinden de gang vooral een functionele ruimte. We brengen er niet veel tijd door, maar de gang is bijvoorbeeld de verbinding tussen twee kamers. Ook biedt de gang vaak de weg naar het toilet en naar de trap. De gang is ook nog eens de plek waar je zelf als eerste het huis binnenstapt en waar je bezoek ontvangt. Dus de gang mag naast functioneel, ook best een stijlvolle plek zijn! In deze blog hebben wij gang ideeën, tips en inspiratie verzameld om van jouw gang een bijzondere plek in huis te maken.

Een eigen stijl

Het is natuurlijk een persoonlijke keuze wat de stijl van jouw gang wordt. Hoe de rest van je huis ingericht is, speelt ook een rol in deze keuze. Door de stijl van de woonkamer terug te laten komen in de gang, druk je een persoonlijke stempel op de entree van jouw huis. Zo voel jij je meteen thuis als je de gang binnenstapt en ook het bezoek zal een warm welkom ervaren. Heb je wat stijlinspiratie nodig? In deze blog zijn een aantal gang ideeën beschreven.

Licht aan, licht uit

Het is natuurlijk mooi meegenomen als er veel daglicht in je hal binnenvalt. Dit is in de werkelijkheid maar bij weinig mensen het geval. Daarom is het belangrijk om sfeerverlichting toe te voegen aan de gang. Het geeft direct een behaaglijk gevoel wanneer je de hal binnenstapt. Ook heb je niet alleen ‘s avonds, maar ook overdag genoeg licht in de gang. Dan weet je in ieder geval zeker dat je jouw eigen jas van de kapstok pakt en niet die van je dochter of man ;).

Een warm welkom

Elke gang is geschikt om een stijlvol ontvangst te bieden aan het bezoek. Je kunt met een heel klein detail al van de gang een bijzonder ontvangst maken. Denk eens aan een tafeltje met een verse bos bloemen of een mooie plant in een mand op een kruk. Wanneer je de plant aan het einde van een lange gang neerzet, wordt het een uitgelicht item in de hal.

Gang ideeën met kunst

In de gang kun je ook een groot kunstwerk of schilderij ophangen als masterpiece. Geen zin om een schilderij te shoppen? Laat dan jouw eigen foto’s afdrukken en creëer een collage van je mooiste vakantiefoto’s. Hierin is ook de keuze reuze, maar in deze blog worden leuke tips gegeven! Vooral voor kleine gangen is een groot kunstwerk een goede keuze, omdat het kunstwerk, de collage of het schilderij de hal aankleden en er geen ruimte verloren gaat. Ook van een kunstwerk kun je een uitgelicht item maken in de gang. Denk bijvoorbeeld een aan een spotje gericht op het schilderij.

Jassen, tassen en schoenen

De gang is de eerste plek dat je van jouw huis aan je gasten laat zien. We willen natuurlijk niet dat ze struikelen over de schoenen en tassen op de grond! Tijd om een (inbouw)kast in de gang te plaatsen. Geen ruimte voor een kast? Plaats dan een rek met mooie manden boven de kapstok. Zo creëer je meer opbergruimte voor sjaals, mutsen en handschoenen, maar ook tassen kunnen daarin prima opgeborgen worden. Onder de kapstok kun je een schoenenrek neerzetten, maar je kunt ook kiezen voor een bankje. Onder het bankje kunnen de schoenen op een rijtje neergezet worden en het biedt comfort wanneer de schoenen aangetrokken moeten worden.

Behangen of verven?

Hé handige Harry, pak dan de verfkwasten maar! Een verfbeurt doet het namelijk heel goed in de gang! Kies voor lichte kleuren op de muur als je de gang optisch groter wil later lijken. Wil je juist een meer knusse sfeer in de hal creëren? Gebruik dan donkere kleuren op de muur, zoals aubergine, olijfgroen of marine blauw. De gang verven brengt ook nog een voordeel met zich mee. Als je op de huidige kleur bent uitgekeken, is de muur in de hal zo weer in een andere trendkleur geverfd! Ook een kek behangetje kan prachtig staan in de gang. Met een opvallend printje trek je aandacht weg van de afmeting van de gang. Daardoor lijkt jouw gang stiekem groter. Maar let op! Als je alle muren gaat behangen, komen de muren op je af. Dus wil je behang in de gang? Kies er dan voor om één kant van de hal te behangen!

Jouw stijlvolle gang

Nu jij hebt gelezen over de gang ideeën, borrelt het in jouw hoofd vast van de inspiratie! Kies je voor een schilderbeurt, een behangetje of toch voor een uitgelicht item in de vorm van een plant of kunstwerk? Wij zijn benieuwd naar hoe jij jouw gasten een warm welkom heet, dus laat het ons zien op Instagram door @karinstahome en @wonderewoonwereld.nl te taggen!

Karin

Karin

24 jaar | styling op de halve m2 heldin | TOP Blogger Wonderewoonwereld.nl | Zwart-wit-hout en bloemen&planten | ABN schrijvende achterhoeker | Karin op Instagram

Heb je zin om meer te lezen? Dan is dit iets voor jou!

Zo zorg je ervoor dat de trap matcht bij jouw woning

Zo zorg je ervoor dat de trap matcht bij jouw woning

Je hebt het misschien niet echt door, maar een trap is een belangrijk onderdeel van een woning. Niet alleen vanwege het praktische aspect, maar natuurlijk ook omdat dit - vaak - het eerste element is dat je ziet als je binnenkomt. De trap moet daarom op de juiste...

Lees meer
3 tips voor het inrichten van een gang in industriële stijl

3 tips voor het inrichten van een gang in industriële stijl

De industriële look is momenteel helemaal in. Het is een stoere en robuuste stijl die perfect geschikt is voor mensen die houden van een no-nonsense aanpak. Deze stijl is ontstaan in de jaren ’60 en is sindsdien steeds populairder geworden. Er zijn veel verschillende...

Lees meer
Kapstokken voor elke hal

Kapstokken voor elke hal

De hal met kapstok is misschien wel het meest vergeten hoekje in huis. Zelf heb ik altijd een haat-/liefdeverhouding met kapstokken gehad. De mooiste exemplaren zijn vaak niet praktisch en de praktische uitvoeringen zijn meestal alles behalve mooi. Dat moet toch ook...

Lees meer